Want your
own Fotopage?







 
Fitri Liyana Guest House/Homestay Port Dickson
Port Dickson Homestay
By: Fitri Liyana

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Monday, 29-Nov-2010 05:23 Email | Share | | Bookmark

MAKLUMAN PENTING

Kepada tuan/puan yang ingin membuat tempahan sewaan & deposit sewaan di Fitri Liyana Homestay, sila berhubung terus dengan saya, En. Mohd Akmal iaitu tuan empunya rumah di talian 019-6074077 (selepas waktu pejabat), bagi memastikan tiada sewaan bertindih.
Segala urusan bayaran adalah dalam Ringgit Malaysia (RM) dan tunai (bank-in ke dalam akaun). Pembayaran secara cek (cek tunai atau berpalang) tidak diterima.

Urusan sewaan dan penerimaan deposit oleh tuan/puan dgn pihak ketiga dan sebarang masalah dengan tarikh sewaan tersebut adalah diluar tanggungjawab saya. Harap Maklum.



Aliran proses sewaan:
1) Tuan/Puan sahkan tarikh sewaan.
2) Saya akan sms nombor akaun untuk tuan/puan bank-in deposit (akaun MBB).
3) Tuan/Puan akan terima sms dari saya mengesahkan penerimaan deposit.
4) Tuan/Puan sms sedikit maklumat peribadi yang pihak kami perlukan.
5) Tuan/Puan akan terima sms perjalanan ke homestay sehari sebelum tarikh sewaan masuk.
6) Di hari sewaan masuk, tuan/puan akan terima kunci & jelaskan baki sewaan.
7) Di akhir sewaan, kunci homestay dimasukkan ke dalam peti yang disediakan.

Harap Maklum.




Monday, 31-May-2010 07:52 Email | Share | | Bookmark
Homestay/Rumah Tetamu Port Dickson

Homestay / Rumah Tetamu - Batu 4, Port Dickson

Ingin berkelah di pantai Port Dickson? Menghadiri kenduri kendara atau mencari penginapan di PD untuk anda sekeluarga?

Kami ade menyediakan penginapan sesuai utk anda sekeluarga dengan harga berpatutan lengkap dgn keperluan asas seperti di rumah sendiri..


Lokasi:Taman Dato' Hj Abdul Samad - Batu 4, Port Dickson
Alamat:Fitri-Liyana Guest House, No.4168, Jalan Pinang 8A, Tmn Dato Hj Abdul Samad, Port Dickson.
Jenis Penginapan:Rumah teres 1 tingkat - 3 bilik + 1 tandas + 1 bilik mandi


Kemudahan yg disediakan:
1. Bilik tidur utama, 2 & 3 : 1 katil (Queen) + almari pakaian + almari solek + air-cond
2. Bilik Mandi : dilengkapi dgn pemanas air (Water Heater)
3. Ruang Tamu : set sofa bed + TV + astro + air-cond (kemudahan komputer telah dialihkan, harap maklum)
4. Ruang Makan : Meja Makan (6+1) + Almari dilengkapi dgn gelas + pinggan mangkuk (sedia utk digunakan)
5. Dapur : Peti Sejuk + Dapur 2 tungku + dapur + kuali + periuk + cerek elektrik + periuk nasi elektrik + rak pinggan +
pinggan/mangkuk + cawan + sudu + garfu (sedia utk digunakan)
6. Lain - lain : 2 tuala mandi + 1 sejadah + bakul sampah (setiap bilik) + seterika + papan seterika + mesin basuh + ampaian kain


Jarak dari rumah ke:
1. Pantai Batu 4 (Pantai Saujana) - 500m (5 minit dgn kereta)
2. Pantai Batu 3 (Pantai Bagan Pinang ) - 500m (5 minit dgn kereta)
3. Pantai Cahaya Negeri (Bersebelahan Royal Yatch Club) - 1km (8-10 minit dgn kereta)
3. Pantai Batu 8 (Pantai Teluk Kemang) - 2.5km (15 minit)
4. Muzium Tentera Darat - 1km (8-10 minit dgn kereta)
5. Pusasda(Pusat Asas Darat) - 1km (8-10minit dgn kereta)
6. Politeknik PD - 8km (15-20 minit dgn kereta)


Lain-lain kemudahan yg berhampiran:
1. Pasar Malam Batu 4 (Hari Sabtu)
2. Klinik Zahar - batu 4 (depan Pantai Saujana)
3. Hospital PD - batu 6 (10minit perjalanan dgn kereta)
4. Pekan PD - 15 minit perjalanan dgn kereta
5. Masjid Bagan Pinang - 5 minit dr rumah (dgn kereta)
6. Stesen Minyak Petronas - batu 4 (depan Pantai Saujana)
7. Saujana Walk (batu 4) - Mama Chops Papa Grill, Bangi Kopitiam, Satay Hj Samuri
8. Gerai Makan sepanjang pantai batu 4 ke arah batu 8 teluk kemang


Check in time : seawal jam 2 petang
Check out time : selewat jam 12 tengahari

Harga Sewaan (Satu Malam/Per Night) :
RM 200 semalaman

Utk tempahan, hubungi En. Mohd Akmal (019-6074077(selepas waktu pejabat))
* Sewaan hanya kepada yang berkeluarga dan beragama Islam sahaja.







Kemudahan komputer tidak lagi disediakan. Harap Maklum.





















Wednesday, 24-Feb-2010 03:16 Email | Share | | Bookmark
Camner nak buat bayaran?

Salam sume...

Kami akan berikan nombor akaun (akaun Maybank Berhad) utk tuan/puan membuat bayaran apabila pihak tuan/puan telah mengesahkan tarikh utk sewaan. Untuk pengesahan booking, bayaran minima 75% hendaklah dijelaskan. Bayaran penuh hendaklah dijelaskan selewat-lewatnya sehari sebelum masuk.

Kunci akan diberikan kepada tuan/puan dihari sewaan oleh kami.

Utk tuan/puan yang dah confirm, tapi, tak jadi masuk, tlg bagitau awalyer..
kerjasama anda amatlah dihargai.

terima kasih kepada yang bertanya...


Wednesday, 17-Feb-2010 04:55 Email | Share | | Bookmark
Menginap di PD musim cuti sekolah ni?

Salam sume..

Kepada sesiapa yg masih mencari tempat menginap di PD di musim cuti sekolah ni, berminat utk menginap di sini? hubungi kami utk tempahan.

Semua tempahan adalah first come first serve basis yer. Kalau yg rase cam nak buat tempahan, sila book terus sebab saya tak dapat nak spare the date selagi tak buat booking yer. Harap maklum.


Untuk tempahan atau sebarang pertanyaan (immediate reply), hubungi atau sms En Mohd Akmal di 019-6074077

Penginapan di FL Homestay amat sesuai utk keluarga besar (6-8 org). Tiap bilik boleh memuatkan 2 dewasa dan kami menyediakan sofa bed di ruang tamu yg juga boleh memuatkan 2 dewasa... berbaloikan?.. jgn risau.. ruang tamu kami pun air-conditioned.. cuma dapur, bilik air & bilik termenung jer tak de air cond


[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net